szombat, április 04, 2020
Text Size

Életeket menthet a magazin

Defibrillator promoA PAD (Public Access Defibrilation) Program népszerűsítéséről tartottak sajtótájékoztatót a Magyar Sportok Házában szerda délelőtt. A sajtó képviselőinek a program nagykövete, Kőváry Barna autóversenyző, műsorvezető és Kovács Dávid, a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt szakmai vezetője számolt be a PAD Program céljairól.

A kezdeményezéshez csatlakozó Sportime Magazin képviseletében Répa Kata ismertette a karitatív megmozdulásban való szerepvállalásukat, Térpál Balázs pedig a készüléket forgalmazó EMD Hungary részéről nyilatkozott a Lifepak CR Plus félautomata külső defibrillátorról megjelenteknek.

Voroskereszt_Sportime_sajtaj 1

A PAD Program célja, hogy minél több helyre lehessen telepíteni az országban olyan életmentő defibrilálló készülékeket, melyeket bárki használni tud, vagyis a laikus elsősegélynyújtó is életet menthessen szívműködési zavar esetén. Mivel Magyarországon évente akár huszonötezer embernek is szüksége lehet eme sürgősségi beavatkozásra, célszerű ezeket a készülékeket minél szélesebb körben elérhetővé tenni.

Ha kicsit belegondolunk, megdöbbentő adat, hogy átlagban talán naponta több mint ötven embernek mentheti, vagy menthetné meg az életét egy ilyen készülék, ha a szívleállást követő legkritikusabb első tíz percben segítséget nyújt valaki!

Voroskereszt_Sportime_sajtaj 8
 

Az országban több helyen is elérhetőek ezek a defibrillátorok, többek között bevásárlóközpontokban, pályaudvarokon, strandokon és egyéb nyilvános helyeken.

A Sportime Magazin a sajtótájékoztatón meghirdette előfizetői akcióját, mellyel hozzájárulnak a nyilvános helyekre elhelyezendő készülékek minél szélesebb körű terjesztéséhez. Ennek értelmében minden 200 darab előfizetést vásárló cég a felkínált média megjelenéseken kívűl, kap egy LIFEPAK CR Plus Defibrillátor készüléket, melyről saját maga rendelkezhet. A készüléket elhelyezheti dolgozóinak, ügyfeleinek biztonsága érdekében az irodaházában vagy telephelyén, vagy felajánlhatja a Vöröskereszt számára, egy nyilvános helyen történő elhelyezésre.
Az akcióban kiemelten fontos, hogy összességében a kapcsolt reklám és PR megjelenések mellett jelenleg ebben a konstrukcióban lehet a legkedvezőbb áron hozzájutni egy ilyen készülékhez melynek az értéke felbecsülhetetlen akkor, ha ennek segítségével lehet visszaadni egy családnak egy közösségnek egy baráti társaságnak egy szerettünket, egy emberi életet!

A sajtótájékoztatón Kőváry Barna és Kovács Dávid mutatta be a megjelenteknek egy próbababán a defibrillátor használati módját. A készülék magyar nyelven szólal meg, és pontos, érthető utasításokkal látja el használóját, de a leges legfontosabb mégis az, hogy egy ilyen kritikus esetben amikor minden másodperc számít minél több emberben legyen bátorság cselekedni az alapvető segítségnyújtással és ha lehetőség van rá egy ilyen készülék használatával!

Az eseményen Kőváry Barna ünnepélyesen belépett a Magyar Vöröskeresztbe, befizette a hatszáz forintos tagdíjat Kovács Dávidnak és ezzel megtette az első lépést a Kőváry 601 nevű Vöröskeresztes Alapszervezet megalakításához, melybe ez úton is minden segítő szándékú sportbarátot szeretettel várunk!

Voroskereszt_Sportime_sajtaj 6
 
 
 

Reklámajándék

Magyarország egyik legnagyobb választékáért kattintson a képre!

ajandektargyak

WebShop